14 Şubat 2017 Salı

Kutsal Kitap'a Göre Kurgulanan Dini Filmler


The Bible İn The Beginning
Amerikan – İtalyan ortak yapımı olan The Bible: İn The Beginning, Tekvinin ilk 22 bölümünü konu ediyor. Dünyanın yaratılması ile başlayan konumuz içindeki varlıkların yaratılması sonra Adem ve Havva'nın yaratılışları ile devam etmektedir.


The Story of Jacob and Joseph/Jacob ve Joseph’in Hikayesi 
Tekvin kitabından esinlenerek sinemaya uyarlanan bu filmin yazarlığını Ernest Kinoy yapmıştır. İsrail’de çekilen film ilk olarak Amerika’da gösterime girmiştir.


The Ten Commandments/On Emir 
Hz. Musa’nın hayat hikayesinin çarpıcı bir şekilde anlatıldığı filmde, Mısır Firavun'u ile olan mücadelesi de gösterilmektedir. 


The Bible/Kutsal Kitap
Tanrının Dünyayı yaratması ve İsa Mesih’in çarmıha gerilmesi gibi dünyada olan önemli olayları konu eden seri toplamda 600 dakika sürmektedir.


The Gospel According to St. Matthew/Aziz Matta'ya Göre İncil 
Bu film, Aziz Matta İncil’inde anlatıldığı biçimiyle, İsa’nın doğumundan yeniden dirilişine kadar yaşamını aktarırken, yarı-belgesel bir biçimde Hıristiyanlığın ilk günlerini yeniden canlandırır. Tarihte senaryosunu tamamen bire bir Matta İncili’nden alan ilk ve tek filmdir. 


The Jesus/İsa
İsa’nın Yahudi bir marangoz tarafından yetiştirilmesini anlatan the Jesus, Yeni Ahit'teki Luka İncili'ndeki şekilde aktarılıyor. Filim doğumundan ölümüne kadar Hz. İsa’nın mucizelerini ve başından geçenleri konu almaktadır.


The Gospel of John/Yuhanna İncili
İncil’in Yuhanna kısmında aktarılan olayların ve bilgilerin birebir görselleştirmesi olarak karşımıza çıkan film oldukça başarılı dini filmlerden birisi olarak gösterilmektedir. Bu toplamda 3 saat süren film, Yuhanna’nın İncilini birebir şekilde yansıtmaktadır. İncil’in Yuhanna bölümü ilk defa birebir ve eksiksiz olarak görselleştirilmiştir.


The Greatest Story Ever Told/ En Büyük Hikaye 
En Büyük Hikaye filminde, İsa Mesih’in hayatı ilk zamanlarından çarmıha gerilişine kadar geçen sürede anlatılıyor.



The Last Temptation of Christ/Günaha Son Çağrı
Martin Scorsese tarafından yönetilen Günaha son çağrı İsa Mesih'in hayatını anlatan bir diğer filmdir. İsa'nın insani yönüne vurgu yapılan film incillerde anlatılanları harfiyen tekrarlamaz daha çok İsa'nın insani yönlerini irdeleyen kurgusal bir yapıttır.



The Passion Of The Christ/Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi
Tutku - İsa Mesih'in Çilesi İsa'nın Hristiyanlarca "Çile (The Passion)" olarak bilinen son 12 saatini anlatan ve Mel Gibson'ın yönetmenliğini üstlendiği bir filmdir. Film, Mel Gibson'un yaptığı uzun araştırmalardan sonra gerçeğe yakın olması için Latince ve Aramice olarak çekilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder