8 Mart 2017 Çarşamba

Apokrif İnciller


Kilise tarafından uydurma kabul edilip Kanonik İnciller (Matta, Markos, Luka, Yuhanna) listesine alınmayan bazı İnciller vardır ki bunlara Apokrif İnciller denir. Bu İncillerin kanonik kabul edilmemesinin bir takım sebepleri vardır. Bu İncillerde yer alan bilgiler Hristiyanlar tarafından gerçekleştirilen konsillerde alınan kararlara aykırı bazı bilgiler içermektedir. Bu bilgiler ana hatlarıyla şöyle sıralanabilir:

1-Tanrı'nın Tekliği


Hıristiyanlar ise Teslis'e inanırlar.Yani Tanrı; Baba,Oğul ve Kutsal Ruh üçlüsünden oluşur.


2-İsa'nın İnsan Oluşu


Hıristiyanlar İsa'nın insani yönünü de kabul etmekle beraber onun ilahi yönünü, tanrılığını ön plana çıkarırlar.


3-İsa'nın Tanrı'nın Kulu ve Peygamberi Oluşu


Hıristiyanlığa göre İsa'nın bizzat kendisi Tanrı'dır. İsa'nın peygamberliği söz konusu değilidir.


4-Tanrı'nın Emriyle Kutsal Ruh'un Meryem'e İsa'yı Müjdelemesi ve İsa'nın Babasız Doğuşu


Hıristiyanlığa göre ise İsa beşeri yönüyle Marangoz Yusuf ve Meryem'in oğlu olmakla beraber ilahi olarak Tanrı'nın oğludur.


5-İsa'nın Çarmıha Gerilmemesi


Hıristiyanlığa göre İsa Roma Valisi Pontus Pilatus tarafından çarmıha gerilmiş, ölmüş, üç gün sonra dirilmiş ve havarilerine görünmüş, belli bir müddet daha dünyada kalmış ve daha sonra göğe yükselmiştir.


Ana hatlarıyla verdiğimiz bu gibi bilgileri içerdiğinden ve resmi Hıristiyanlık söylemine ve akidesine aykırı olduğu için


1-Yakup'un İncili


2-Havari Barnaba İncili


3-İbrani Thomas İncili


4-Ebiyonitler İncili


5-İbraniler İncili


6-Havari Thomas İncili


7-Havari Filip İncili


8-Havari Petrus İncili 


gibi metinler apokrif kabul edilmiş ve Hıristiyanların Kutsal Kitap'ına dahil edilmemiştir.


9 yorum:

  1. Merhabalar Yönetici bey bu kitaplara nerden ulaşabilirim ulaşma imkanım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Unkown bey, hiçbir şey imkânsız değildir. Gerekli azmi gösterirseniz elbette sizde bu kitaplara ulaşabilirsiniz. Saygılar...

      Sil
  2. tanrının kitabını konsilde yok sayıp, kendi incilini kendileri oluşturmuş süper zekalılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sen süper zekisin bir bucuk milyar insan yanılıyor

      Sil
    2. Geri kalan milyarlarca insan yanılıyor senin teorine göre ?...

      Sil
  3. 4 incili okudum. 3. Şahıs yazdığı kabak gibi ortada ,Roma incile uymuyorsa incili Romanya uydurma kitapları. Kesinlikle uydurma inciller. İsa aleyhisselam ile alakasız bir din. Sünnetsiz, domuz eti yiyen , ağır alkol alanlar, birde ibadet siz hristiyan tiplemesi uydurma din, uydurma kitaplar. Kesinlikle ikna olmadım. Okurken huzur vereceğine insan zekasıyla alay ediyor duygusuna kaptırıyor??
    İsa nin aleyhisselam in canice,acimasizca katledildigi çarmıha kutsal demek nasıl bir düşmanlıktir? Tam bir ahlaksizlik örneği..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten hz.isanin dini degil.pavlusun dini

      Sil
    2. Bu nasıl bir zekadır. Müslüman bakış açısıyla niye bakıyorsun :D Eskiden temiz su bulmak zor olduğundan su niyetine şarap içilirdi, domuz eti yenmemesi zaten dogma, sünnet dogma. İsa'nın çarmıha gerilmesi eski yahudilikteki kurban geleneğine göndermedir. İnsanlara günahsız olmaları öğütlenir, günah işlediklerinde de günahlarını kurbana aktarıp öldürürler böylece günahın ölüm getirdiği bir ritüelle anlatılmış olur. İsa da günahkar insan için temiz bir kurban sunusu olarak günahkar insanların günahını üstlenip kendini feda eder böylece onu kurban olarak kabul edenler günahın cezası olan ölümden kurtulur ve bedeni ölünce bile sonsuza kadar yaşar. İşte çarmıh Allah'ın (İsa Allahtır eğer hala Müslümanca bakmaya devam ediyorsan diye araya sıkıştırayım.) insanlara olan merhameti ve sevgisini kendisi acı çekerek üstlenmesi ile birlikte göstermesidir.

      Sil